Pulsas’15 | Svajonės pildosi: nepamirštama vasara Amerikoje!

Turbūt sunku būtų rasti bent vieną žmogų, kuris nesutiktų su senu kaip žmonija teiginiu – Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) yra svajonių šalis. Lygiai taip pat sunku būtų rasti studentą, kuris nebūtų girdėjęs apie programą „Work and Travel“, leidžiančią vasarą jaunuoliams ne tik užsidirbti, bet ir pažinti išvajotąją šalį iš arčiau. Savo studijų metu šią programą išbandė ir tuo metu trečiakurse studente buvusi Dalia Giedraitytė, kuri dabar drąsiai teigia – pasinaudoti šia galimybe tiesiog būtina!

Work and Travel isicSuviliojo draugų pasakojimai ir nuotraukos

Kaune studijavusią merginą labiau domėtis „Work and Travel“ programos galimybės paskatino vyresni draugai, kurie šia galimybe buvo jau pasinaudoję ir galėjo atsiliepti tik teigiamai. Tačiau juk geriau ne kitų klausytis, o viską išbandyti savo kailiu.

„Vyresni draugai ne vienerius metus dalyvavo šioje programoje, tad iš jų pasakojimų ir nuotraukų viskas pasirodė labai įdomu. Kaip galima nesusižavėti galimybe pamatyti tolimą šalį, užsidirbti, pakeliauti ir pažinti kitą kultūrą. Tad ir aš nusprendžiau pasinaudoti programa ir viską susitvarkius išvykau į Kalifornijos valstiją“, – programos privalumus vardijo Dalia.

Tiesa, mergina į tolimą kraštą leidosi ne viena – kartu jai kompaniją palaikė ir draugė, todėl beveik keturi mėnesiai svajonių šalyje buvo kupini įsimintinų akimirkų: „Labai džiaugiuosi, kad į šią ilgą kelionę leidausi kartu su drauge, kuri padėjo nugalėti namų ilgesį ir labai padėjo. Kartu patyrėme visam gyvenimui įsiminusių akimirkų.“

Sunkus darbas ir įgyvendintos svajonės

Nors viešėdama JAV mergina turėjo galimybę pramogauti bei pažinti šalį, tačiau perspėja nusiteikti ir darbui, ypač jei turite daug svajonių, kurias norėsite įgyventi nuvykę bei tam užsidirbti pakankamai pinigų.

„Pasinaudojus programa išvykti nebuvo sudėtinga, tačiau sunkumų kilo norint susirasti darbą, nes iš pradžių mėginome tai padaryti savarankiškai. Nusprendėme pasinaudoti agentūros pasiūlymu ir išvykome į Kaliforniją, kur mums su drauge pasiūlė kambarinių darbą“, – pasakojo mergina.

Tiesa, visiems tikslams įgyvendinti tokio uždarbio nebūtų užtekę, tad nieko nelaukusios ėmė ieškotis ir antro darbo, kuris turėjo atverti kelius svajonės išsipildymui – aplankyti Havajus: „Praėjus kelioms dienoms nuo atvykimo, pradėjome ieškotis antro darbo. Įtampa buvo labai didelė, buvo neramu, kad negausime antro darbo, o vieno darbo atlygio neužteks mūsų svajonėms įgyvendinti – nuvykti dešimčiai dienų į Havajus, o prieš tai apkeliauti visą vakarinę pakrantę ir aplankyti ten visas žinomas vietas. Tačiau viskas baigėsi gerai. Dabar tai net kelia šypseną, kai viskas, ką planavome, buvo įgyvendinta su kaupu. Visi tokie vargai tik užgrūdina jauną žmogų, ko ir linkėčiau visam jaunimui.“

Work and Travel isic

Vakarinė pakrantė – kaip ant delno

Pasinaudojusi „Work and Travel“ programa, merginoms atsivėrė puiki galimybė pažinti svajonių šalį. Dalia viešėdama JAV ne tik įgyvendino savo svajonę ir aplankė Havajus, tačiau pažino ir visą vakarinę šalies pakrantę.

„Pamatėme išties labai daug, aplankėme visą vakarinę pakrantę: Las Vegasą, Los Andželą, Disneilendą, Arkų (Arches) nacionalinį parką, Havajus, Holivudą, San Franciską, Didįjį Kanjoną. Viskas paliko neišdildomą įspūdį. Šalis ir gamta labai graži, miestai taip pat  įspūdingai gražūs“, – įspūdžiais dalijosi Dalia.

Apie vietinius mergina susidarė dviprasmišką nuomonę – nors visi ir daug šypsosi, tačiau ne visada tai būna itin nuoširdu, tačiau šypsena „užkrėtė“ ir lietuvaites: „Amerikoje žmonės nuolat labai daug šypsosi – tai jų nacionalinis bruožas, nesvarbu sunku ar lengva. Įprotis šypsotis vėliau užkrėtė ir mane su drauge.“

Ar ryžtųsi dar kartą pasinaudoti „Work and Travel“ galimybe? Dalia taria drąsų taip: „Kiekvienam studentui siūlyčiau pasinaudoti tokia galimybe, tai puikus šansas save išbandyti, nes per visą šį laikotarpį susikaupia labai daug skirtingų patirčių. Pati tikrai dar kartą tam ryžčiausi, tačiau pasirinkčiau kitą vietą, kad ir vėl atrasčiau kažką naujo.“

Straipsnio autorė Lina Skersytė

Tau gali būti įdomu: